Adana'da MHP’li Sarıçam Belediyesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de hayranı olduğu ve zaman zaman sosyal medyadan şarkılarını paylaştığı Arabeskin Adanalı Kralı Ferdi Tayfur'un adına Adana'da bir müze ve sanat parkı yapacak.

MHP'den yapılan açıklamaya göre, Bahçeli'nin talimatıyla, MHP'li Sarıçam Belediyesinin çalışmalarına başladığı projenin 5 Ocak 2025'te tamamlanması bekleniyor.

Proje kapsamında, müze, "Emmoğlu Yazlık Açık Hava Sineması", park, kütüphane, sanat atölyesi, "Merak Etme Sen Dinleti Alanı" ve kafe alanları mevcut.

Aynı zamanda merdiven kenarlarına konulacak tarihler ve yazılarla ziyaretçiler bilgilendirilecek. Yapının her iki tarafında ağaçlar olacak.

Adana Valiliği'nden iddialara jet Açıklama: "Adli ve İdari İşlem Başlatıldı" Adana Valiliği'nden iddialara jet Açıklama: "Adli ve İdari İşlem Başlatıldı"

Projenin üst kotta olması, kentin en önemli giriş çıkış noktalarından olan Ankara ve Osmaniye otoban yolundan görülmesini de sağlayacak.

Proje kapsamında yapımı planlanan açık hava sinemasının aydınlatmalarının üzerine Ferdi Tayfur'un şarkılarının isimleri yerleştirilecek.

Park ve sosyal yaşam alanının bulunduğu yerde ise Tayfur'un heykeli ile film afişleri vatandaşların önüne çıkacak.

Projenin, Adana'nın kurtuluşunun yıl dönümü olan 5 Ocak'ta tamamlanması bekleniyor.

Editör: Murat BERHUN