Güncel

Avukatlar ‘İnfaz Hukuku’ Konusunda Bilgilendirildi

Abone Ol

Adana Barosu ve TBB tarafından düzenlenen “İnfaz Hukuku” konulu meslek içi eğitim semineri Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mustafa Sağıroğlu'nun sunumuyla gerçekleştirildi.  Adana Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu Üyeleri, avukatlar ve stajyer avukatlar yoğun ilgi gösterdi.

“BU DÖNEMİN SON EĞİTİM ÇALIŞMASI”

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, açış konuşmasında, bu dönemin son eğitim çalışması olduğunu belirterek Türkiye Barolar Birliği’ne, bu süreçte anlatımlarıyla katkı sunan hocalarımıza, yargı mensuplarına ve meslektaşlarımıza teşekkür ettiğini ifade etti.

Av. Gökayaz, şöyle devam etti; "Meslektaşlarımızın bilgilerine, deneyimlerine ne kadar katkı sunabilirsek bizler için büyük mutluluk kaynağı olacaktır. İnfaz Hukuku, meslektaşlarımızın birbirine danıştığı, bilgilerini paylaştığı bir alan. Fakültelerde ne yazık ki İnfaz Hukuku dersi verilmiyor. Bu açıdan da bu eğitimin önemi çok büyük. Bugün sunum yapacak Sayın Mustafa Sağıroğlu, İnfaz Hukuku konusunda Türkiye’de önemli bir isim. Kendisini baromuzda ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Verimli bir eğitim çalışması olacağına inanıyorum. Katılımcı tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum”

Av. Gökayaz, CMK zorunlu müdafilik ücret artışı konusundaki gelişmeleri aktardı. Av. Gökayaz, TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan ve TBB Yönetim Kurulu’nun Adalet Bakanlığı görüşmelerini sürdürdüğünü belirterek, CMK kapsamındaki zorunlu müdafilik ücretlerinin, mevcut ekonomik koşullarda beklentiler çerçevesinde hakkaniyete uygun bir hale getirilinceye kadar çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mustafa Sağıroğlu, sunumunu grafik, slayt ve çizelgeler eşliğinde aktardı.

Seminerde; infaz hukukunun temel esasları, infazın şartları ve cezalar, hükümlünün hak ve yükümlülükleri, infaz kurumlarında uygulanacak rejim, düzen ve güvenlik; özel infaz rejimleri, koşullu salı verme oranları, denetimli serbestlik, müddetname hesaplama, adli sicil kaydı okuma, 7242 sayılı kanunun getirdikleri; Yargıtay uygulamaları ve güncel konular ile birlikte katılımcılara aktarıldı.

Sağıroğlu, sunumun ardından, katılımcıların sorularını cevapladı.

Adana Barosu tarafından seminer sonunda sunumu ve paylaştığı bilgiler için Sağıroğlu'na teşekkür plaketi takdim edildi.