Ekonomi

ATB Başkanı Bilgiç, ÇÜ Rektörü Beriş'i Ağırladı

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç’e İade-i ziyarette bulunan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, “Adana Ticaret Borsamız ve diğer paydaşlarımızla yeni adımlar atarak üniversitemizi geliştirme gayreti içerisinde olacağız.” dedi.

Abone Ol

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, Genel Sekreter Kürşad Birinci ve Başdanışman Doç. Dr. Metin Özkan ile birlikte, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç’i ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, “Adana hem  ticaret hem sanayi hem de bir tarım şehri. Bölgede üretilen bir çok ürünün Tarımsal sanayide katmadeğerli hale dönüşmesinden son tüketicinin kullanımına ulaşması bakımından son derece önemli bir fonksiyon üstlenen Adana Ticaret Borsası, Adana’nın en önemli kurumlarından birisi. Başında da Şahin Bilgiç Başkanın olmasından mutluluk duyuyoruz ve bugün Şahin Başkan'ın misafiri olmaktan çok memnunuz. Çukurova Üniversitesi olarak Adana Ticaret Borsamız ile iş birliklerimiz daha da artarak devam edecek. Başkanımız ve ekibiyle birlikte üniversitemiz ve şehrimiz için güzel ve faydalı çalışmalara gayret edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu güne attığımız her adımda Şahin Başkanın desteğini, katkısını arkamızda hissediyoruz. Tarımsal üretimin önemi dünyanın her yerinde artıyor. Biz de bu işi daha fazla ciddiye almaya başladık. Şu ana kadar kullanamadığımız arazileri ekime dikime açacağız. Bunu sadece üniversitemize gelir olarak değil, ülkemizin ticari hayatına katkı bakımından da değerlendireceğiz. Cumhurbaşkanımızın ‘Evimizin önünde birkaç metrekarelik alan varsa bile burayı ekin dikin’ diye bir ifadesi var. Dünya buraya doğru gidiyor. İnşallah biz de kendi üzerimize düşen sorumluluklarını yerine getireceğiz. Bugüne kadar bizlere vermiş olduğunuz katkılardan dolayı çok teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra iş birliğimiz daha güçlü bir şekilde devam edecek.” dedi. 

BİLGİÇ, “KURUMLARIMIZIN YAKALADIĞI SİNERJİ BİZİ MUTLU EDİYOR”
Yapılan iadeyi ziyarette konuşan Başkan Şahin Bilgiç, “Sayın Rektörüm ben de size ve ekibinize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Adanamız Ülke tarımın en önemli bir merkezi olduğu gibi sanayinin ve ticaretin de önemli bir merkezidir. Kurumlar arası dayanışma ve samimi ilişkilerle Adanamız daha da güçlenecektir. Bu güç birliğinden Çukurovamız kazanacak, Üniversitemiz kazanacak, İş hayatımız kazanacaktır. Yakalanan bu sinerjiden Adana sevdalıları olarak da bizler çok mutlu oluyoruz.”

CUMHURBAŞKANIMIZIN ELİNDEN BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDIK
Adana Ticaret Borsası’nın kuruluş tarihi ve faaliyetlerinden de söz eden Başkan Bilgiç, “Adana Ticaret Borsamız 1913 yılında kurulan tarihi bir borsa. Türkiye'de kurulan ilk Ticaret Borsalarından. Sadece Adana’ya değil tüm bölgeye hizmet veriyoruz. Şu an içerisinde bulunduğumuz Borsa Kampüsü; İdari binamız, Elektronik Alım Satım Salonumuz, Laboratuvarlarımız ve Lisanslı Depolarımızla borsamızı son teknolojinin kullanıldığını bir Borsa konumuna taşımıştır. 2019 yılında da kampüs projemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden Türkiye birinciliği ödülü aldı. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da birçok alanda örnek gösterdiği borsamız, yeni projeler için bu bilgi birikimine ihtiyaç duyan bütün borsalarımıza da yardımcı olmaya hazırdır. Değerli Rektörüme tekrar hoş geldiniz diyorum.” diye konuştu. Konuşmaların ardından ATB Kompleksi gezildi.