Yasa gereği 475 köy de, tüzel kişiliğini kaybederek mahalle statüsü kazandı. Dolayısıyla bu yerleşim yerlerinin tüm içme suyu ve altyapı işleri de Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin sorumluluğuna girdi.

KIRSALDAKİ COĞRAFİ ŞARTLAR NEDENİYLE ZORLUK YAŞANDI

ASKİ önceliğini abone devir işlemlerine vererek ilk etapta ilçeleri ziyaret etti ve mahalle meydanlarında, camilerde, köy kahvehanelerinde vatandaşlarla toplantılar yaptı. Toplantılar esnasında 6360 Sayılı Kanun hakkında bilgilendirilen vatandaşların problemleri dinlendi.

Bu süre zarfında ASKİ, coğrafi şartlar nedeniyle zorluk yaşadı. Bundan kaynaklı olarak bir müddet hizmette aksaklık yaşandı. Ancak personellerin özverili olması ve tüm birimlerin iş birliği içerisinde çalışması, bu sorunların kısa bir süre içerisinde aşılmasını sağladı.

ABONE DEVİR İŞLEMLERİ %99 ORANINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yeni yasadan etkilenen Su ve Kanalizasyon İdareleri içerisinde ASKİ, en hızlı hizmet veren kurum oldu. Büyük bir başarıya imza atılarak abone devir işlemleri %99 oranında gerçekleştirildi. Aralık 2015 tarihi itibariyle kırsaldaki abone sayısı 189.257’ye ulaştı.

İhtiyaç duyulan tüm mahallelerdeki içme suyu şebekeleri, kaptajlar, su kuyuları ve su depoları yenilendi. Gerekli bakım ve onarım işlemleri yapıldı. Yıllardır içme suyu sıkıntısı çeken bölgelere sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz bir şekilde Çatalan suyu ulaştırıldı.  

RAHMİ PEKAR: ‘’KAYIP KAÇAK KONUSUNDA TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ’’

Tüm bu başarılı çalışmalara karşın en büyük sorunun kayıp kaçak olduğunu belirten ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, ‘’Kırsalda, şebekelerin çok eski olmasından dolayı kayıp kaçak oranı yüksekti. Ancak kurumumuz, yayımlanan içme suyu temin ve dağıtım sistemlerindeki su kayıplarının kontrolü yönetmeliğine uygun hale getirilmesi için büyük bir titizlik içerisinde çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın yıllardır çözülemeyen sorunlarını çözüyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu anlamda elimden geleni yapmaya devam edeceğim.’’ dedi.