TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Kerem Şahin, yapılan bilgi ve belge paylaşımları değerlendirildiğinde Yaşar Kemal Yürüyüş Parkurundaki ağaçların kesiminin Büyükşehir tarafından yapılmadığının anlaşıldığını açıkladı

Adana İl Koordinasyon Kurulu ve Adana Ekoloji platformu olarak 6 Eylül 2024 tarihinde Köprülü Mahallesi, Yaşar kemal Yürüyüş parkuru içerisinde bulunan Ali Hoşfikirer spor sahalarının bulunduğu alanda yapılan ağaç kesiminin durdurulması ve doğanın katledilmesine karşı TMMOB’nin kamusal sorumluluğu gereği basın açıklaması yapıldığını anımsatan TMMOB Adana İKK Sekreteri Kerem Şahin, yazılı açıklamasında şöyle dedi:

Adana Emniyetinden Kapsamlı Denetim Adana Emniyetinden Kapsamlı Denetim

“Yapılan basın açıklamasında bu alanda ağaçların kesilmesi ile ilgili kamu kurumları arasındaki yazışmalara dayanılarak kesimin Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı söylenmiştir

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ELEŞTİRİMİZİ DÜZELTİYORUZ”

Bu alanda bulunan spor sahalarının büyütülerek bir stada dönüştürülmesi kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkıldığını bilmekteyiz. Bu stadın yapılması için ağaçların kesilmesi konusunda kurumlar arasında yapılan yazışmalarda Büyükşehir Belediyesi bu bölgedeki ağaçların kesilmesi ile ilgili görev ve sorumluluğunun olmadığını yazılı olarak belirtilmiştir. 

STAD YAPIMI İÇİN AĞAÇLARIN KESİMİNE KARŞIYIZ

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu olarak şehrimizde yok edilmek istenen yeşil alanları savunacağımızı ve her türlü doğa katliamına karşı olduğumuzu bir kere daha belirtmek isteriz.

Yapılması planlanan ve ihaleye çıkılan stadın yapılması şehrimizin nefes alınacak ender yerlerinden olan ve ormanlık alan vasfında bulunan bu alanın yok edilmesine ve yeni bir doğa katliamına yol açacaktır. 

AĞAÇ KESİMİ GERÇEK SORUMLULARI ORTAYA ÇIKARILMALI

Stat ve benzeri spor tesisleri uygun yerlere yapılabilir ama yok edilen orman alanlarının yerine tekrar konamayacağının bilincindeyiz. Bu nedenle yapılan ağaç kesiminin gerçek sorumlularının ortaya çıkarılması için başta Valilik olmak üzere şehrimizde bulunan tüm kamu kurumlarını burada yapılmak istenen katliamı durdurmaya ve burada planlanan her türlü yapılaşma faaliyetinden vazgeçilmesini kamuoyu adına talep ediyoruz. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü burada yapılacak genişleme ve ihale faaliyetlerinde isimleri geçen kamu kurumlarıdır. Bu kurumlarında ivedi olarak bu katliamda kimin iş ve işlemleri varsa açıklamasını kamuoyu adına istiyoruz. Aksi durumda ağaçların katledilmesi ile ilgili bu kurumlar doğrudan suçlu durumda olacaklardır.

Adana İKK olarak şehrimizi, doğamızı, doğal alanlarımızı ve orman alanlarımızı savunmaya devam edeceğimizi ve bu doğrultuda demokratik eylemliliğimizi sürdürerek tüm yasal yollara başvuracağımızı Adana Kamuoyuna bildiriyoruz.”

Editör: Murat BERHUN