Adana Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Erdem Kızıltepe, Sayman Ecz. Mehmet Ceyhun Dalkır, YK Üyeleri Ecz. Melika Şahindal Bayer ve Ecz. Elif Özsaydı ile birlikte Adana Diş Hekimleri Odası ve Adana Tabip Odası Başkan ve yönetimini ziyaret eden ADEO Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Öncelikle yeni yönetime seçilen arkadaşları kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Uzun süredir Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) çatısı altında bir çok konuda işbirliği yaparak çalıştık, çalışıyoruz. Sağlık meslek odaları olarak hem pandemide hem depremde büyük sorumluluk yüklenerek fedakarca çalıştık. Ağır yük çektik. Pandemi ve doğal afetlerdeki eksiklikleri hepimiz gördük. Her konuda olduğu gibi eğitimin önemi bir kez daha öne çıktı.. Biz ADEO olarak uzun zamandır akılcı ilaçla ilgili çalışmalar yaptık. Seyhan, Çukurova ve Sarıçam Belediyeleriyle işbirliği yaparak evlerdeki atık ilaçları topladık. İlaç israfını kısmen önleyerek, doğaya ve çevreye zararı önlemeye çalıştık. Çok güzel ve faydalı proje oldu. Sağlık anlamında birlikte hareket ederek, halkımızı bilgilendirme anlamında yerel yönetimleride yanımıza alarak ‘Sağlık Günleri’, ‘Sağlık Meslek Günleri’ düzenleyerek halkımıza farkındalık yaratma amacındayız. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

DT. FATİH GÜLER, “HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE VARIZ”

Adana Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Dr. Dt. Hasan Boğa, YK Üyeleri Dt. Nevin Kilecioğlu ve Dt. Yunuz Emre Kocacık’ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Dt. Fatih Güler, “Bir sağlık bileşeni olarak birlikte hareket etmenin önemini bilen ve savunan yapıdayız. Ülkemizde ‘Koruyucu Hekimlik’ yapılmadığı için ağız sağlığı yerinde olmayan insan sayısı giderek çoğalmaktadır. 65 yaş üstü nüfusumuzun yüzde ellisinin total dişsizlik problemi var. 7 - 14 yaş arası çocukların hastalık sebebiyle hekime baş vurmalarında üçüncü sırada ağız ve diş sağlığı hastalıkları gelmektedir. El ele verip, sorunları tespit edip, çözüm yollarını mutlaka bulmamız gerekmektedir. Halk sağlığı adına her türlü işbirliğinde yer almaya hazırız.” diye konuştu.

Adana Eczacı Odası  Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ ve yönetimi Adana Diş Hekimleri Odası Dt. Fatih Güler ve Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz ve yöneticileri ile görüşerek halk sağlığı, akılcı ilaç kullanımı, ağız diş sağlığı konularında işbirliği yapmak için istişarede bulundu.

Mersin'de Aile Hekimine Bıçaklı Saldırı Mersin'de Aile Hekimine Bıçaklı Saldırı

UZM. DR. ÖZDEN POLATÖZ, “ORTAK PAYDAMIZ İNSAN”

Adana Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, YK Üyeleri Uzm. Dr. Sedat Yeniocak, Doç. Dr. Gökhan Alıcı, önceki dönem başkanlardan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Uzm. Selahattin Menteş, Dr. Ahmet Suntur ve Dr. Cüneyt Genç’in hazır bulunduğu ziyarette ADEO Yönetiminin ziyaretinden mutlu olduğunu ifade eden Başkan Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Sağlık bileşenleri olarak ortak paydamız insan olduğuna göre bizlere düşen insanları ruh ve beden olarak sağlıklı tutmaktır. Stratejik yaklaşarak halkımızı dengeli beslenmeye, düzenli egzersiz yapmaya, sigara ve alkol tüketimlerini azaltılmalarını, erken teşhis için; düzenli sağlık taramaları ve kontrollerini yapmaları yönünde uyarı mahiyetinde etkinlikler işe yarar düşüncesindeyim. Çağımızın dijital çağ, dijital sağlık çözümleri geliştirilebilir. Birlikteliğe bizlerde her zaman hazırız.” şeklinde konuştu.

Editör: Murat BERHUN