Güncel

ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan'dan Büyük Taarruz'un 102. Yılı Mesajı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Büyük Taarruz'un 102. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kayadan, 26 Ağustos 1922'de başlayan bu büyük zaferin, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını ve azmini simgelediğini vurguladı.

Abone Ol

Kayadan, 26 Ağustos 1922'de başlayan bu büyük zaferin, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını ve azmini simgelediğini vurguladı.

Kayadan mesajında, "1. Dünya Savaşı galibi İtilaf Devletleri, 30 Ekim 1918'de Osmanlı Sarayı temsilcilerine imzalattıkları Mondros Mütarekesi ile fiilen devletsiz bıraktıkları Türk Milleti'ni vatansız da bırakarak Asya steplerine sürmek ve yok etmek amacıyla yurdun dört bir yöresini işgal etmişlerdi. Ancak Mustafa Kemal Paşa ve Türk Milleti, vatan söz konusu olduğunda neler yapabileceğini bir kez daha göstermiştir," ifadelerini kullandı.

"Mustafa Kemal'in Güveni Tamdı"

Kayadan, Büyük Taarruz öncesi Türk ordusunun içinde bulunduğu zorluklara da değinerek, "Emperyalizmi Çanakkale'de yenip savaşı 3 yıl uzatarak dünya tarihinin akışını değiştiren Mustafa Kemal Paşa ve Mehmetçik, bir yıl önce Sakarya'da durdurdukları düşmanı 'Vatanın harim-i ismetinde boğmak' için 26 Ağustos 1922 sabahının ilk ışıklarını bekliyorlardı," dedi.

Kayadan, Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesine olan inancının tam olduğunu belirterek, "Bandırma Vapuru'na adımını attığından beri zafere ulaşacağından zerre kuşkusu yoktu," ifadelerine yer verdi.

"Büyük Taarruz Türk Tarihinin En Şerefli Sayfasıdır"

İsa Kayadan, Büyük Taarruz'un Türk tarihindeki yerinin önemine vurgu yaparak, "Büyük Taarruz, Türk Tarihi'nin en ağır bedeller ödenerek yazılmış en şerefli sayfası, taarruz planı da en cesur, en akıl, bilim ve deneyime dayalı, en dâhiyane planıdır," dedi.

Mesajında, Anadolu kadınlarının, gençlerin ve tüm milletin bu zaferdeki payına dikkat çeken Kayadan, "İnebolu’dan yükledikleri kutsal emanetleriyle 'Ayın altında Akşehir üstünden Afyon’a doğru' giden dünyanın ilk ve tek kağnı taburlarını yöneten yiğit Anadolu kadınları, Demirci Akıncıları’ndan Gördesli Makbuleler ve daha niceleri bu zaferin gerçek kahramanlarıdır," diye belirtti.

"Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye Kahramanlarını Minnetle Anıyoruz"

Kayadan, ADD olarak Büyük Taarruz’un 102. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kuvayı Milliye kahramanlarını ve Kemalist Devrim kadrolarını minnetle andıklarını belirterek, "Şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz," dedi.

Son olarak, Büyük Taarruz'un Türk milletinin çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma kararlılığının dünyaya ilanı olduğunu ifade eden Kayadan, "Türk Ulusu, Mustafa Kemal Paşa komutasında Büyük Taarruz ile neyi başardığını hiç aklından çıkarmadan, bütün emperyal saldırıları defedecek ve Atatürk Cumhuriyeti’ne mutlaka ulaşacaktır," diyerek mesajını sonlandırdı.