Adanahabermerkezi.com

Öyle ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Genel seçim mitinginde Adana Havalimanının kapatılmacağını, kargo merkezi olacağını belirterek aslında "Uçuş Trafiği"ne kapatılacağını açık bir ifadeyle söylemişti. 

O zamandan bugüne Adana Şakirpaşa Havalimanının uçuş trafiğine kapatılmaması için birlikte ve etkin bir mücadele edilemedi. Söylemler dahi anlaşılır değildi. 

"Adana Hava limanı kapatılmasın!" cümlesi kulağa hoş geliyor, ancak gerçek meramımızı anlatmıyordu. Her zaman karşı söylem olarak "Adana Havalimanı Kapatılmayacak" denildi. 

Doğru da söylendi.

Adana Havalimanı kapatılmıyor, sadece uçuş trafiğine kapatılıyordu.

Önce kargo merkezi olacağı söylendi, ardından Eğitim için kullanılacağı belirtildi. 

Buna rağmen, Adana Havalimanından yolcu taşımacılığının sona ermemesi için söylenmesi gereken cümle hala çoğu kişiler tarafından doğru teleffüz edilmedi. 

"Adana Şakirpaşa Havalimanı Yolcu trafiğine kapatılmasın" söylemi çok az dillendirildi, güçlü şekilde anlatılamadı. 

Sonuçta karar alındı, malesef olay bitti.

Son dönemdeki Cılız tepkiye karşın bugüne kadar Adana Havalimanının yolcu trafiğine kapatılmaması için en büyük emeği, mücadeleyi ve kavgayı CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin Verdi.

Çoğu zaman tek kaldı. 

Dr. Şevkin; son 1 ay veya son 1 hafta değil, 1 yılı aşkın süredir samimi olarak Şakirpaşa havalimanının yolcu taşımacılığına devam etmesi gerektiği konusunu Türkiye gündemine taşıdı.

Ara ara bazı milletvekilleri de konuyu irdeledi, gündeme taşıdı ama istikrarlı bir şekilde konuyu takip edemediler. Bu konuda Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ısrarlı bir şekilde konuyu gündemde tutmak için adeta çırpındı. 

Ama olmadı.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin'e bir Adanalı olarak verdiği emek için teşekkür ediyorum. Bireysel olarak Müzeyyen Şevkin'in Mücadelesi yetmedi belki ama Adanalının gönlünü kazanmayı başardı.

Malesef "Sahipsiz Adana" söylemini yıllar önce dile getirmiştik. Bugün bu söylemi yine kullanmak durumunda kalıyoruz.  

Bahçeli Talimat Verdi: Adana'ya Ferdi Tayfur Müzesi Yapılacak Bahçeli Talimat Verdi: Adana'ya Ferdi Tayfur Müzesi Yapılacak

El ele veremedik

Kent olarak bütünleşemedik

Derdimizi doğru anlatamadık

Dün olduğu gibi bugün de "Güç" olamadık!

Şimdi "Güç" olamayan Adanalı yöneticiler, Havayolu ile seyehat ederken Mersin'e Güç verecekler!

Üzgünüz

Ama Havalimanının Adana'dan alınmasına değil,

Bir olup "Güç" olamayanların istemeden de olsa, Adana'yı teknik açıdan yok olmaya terk ettikleri için...

Editör: Murat BERHUN