5ocakgazetesi.com

Olay, sabah saatlerinde Enerjisa'nın planlı bir elektrik altyapı çalışması esnasında meydana geldi. Çalışma sırasında dikkatsizlik sonucu içme suyu borusu patladı ve çevrede su baskınlarına yol açtı. Patlayan borudan akan su, kısa sürede yolları kaplayarak trafik akışını olumsuz etkiledi.

Mersin'de 3 Çeşit Yemek 15 TL: Adana Büyükşehir Neden Yapmıyor? Mersin'de 3 Çeşit Yemek 15 TL: Adana Büyükşehir Neden Yapmıyor?

ASKİ Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi

Olayın hemen ardından Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine intikal etti. Ekipler, patlayan borunun neden olduğu su baskınını kontrol altına almak ve arızayı gidermek için yoğun bir çalışma başlattı. Müdahaleler sonucunda arıza kısa sürede giderildi ve suyun tahliyesi sağlandı.

Trafik Normal Akışına Döndü

ASKİ ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde su baskını kontrol altına alındı ve yollar tekrar trafiğe açıldı. Olay sırasında herhangi bir yaralanma veya ciddi maddi hasar bildirilmezken, Enerjisa'nın kazaya sebebiyet veren hata nedeniyle inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Vatandaş ise altyapı çalışmaları sırasında daha dikkatli olunması gerektiğini vurgularken, benzer durumlar karşısında dikkatli olunması çağrısını yaptı. 

Editör: Murat BERHUN