Kaynak: 5ocakgazetesi.com

Son olarak İstanbul'da 200 Gram ekmeğin fiyatının 10 liraya yükselmesiyle birlikte Adana Fırıncılar Odası da yaşanan maliyet artışı karşısında ekmeğe zam talebinde bulundu.

Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin 5ocakgazetesi.com’a yaptığı açıklamada girdi maliyetlerinde yaşanan fiyat artışı karşısında esnafın zor duruma düşmesi nedeniyle 200 gram ekmeğin satış fiyatının 10 Lira olması için başvuruda bulunduklarını söyledi.

ADANA'DA DA EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin, esnafın giderlerini karşılayamaz hale geldiğini belirterek “Maalesef biz de diğer kentlerdeki Fırıncılar Odaları gibi zam talebinde bulunduk. Gönül ister ki, girdi ürünlerimize zam gelmesin biz de zam yapmayalım. Ancak fiyat artışı karşısında zam talebi yapmaktan başka çaremiz kalmadı” dedi.

ZAM TALEBİ İLGİLİ BAKANLIKLARA İLETİLDİ

Bakanlıklardan zam talebinde bulunduklarını belirten Tekin, 200 Gram ekmeğin 10 liradan satılmasını içeren zam kararın önümüzdeki haftalarda çıkmasını beklediklerini kaydetti. Tekin, “Talebimiz 200 Gram ekmek fiyatının 10 liradan satılması. Ancak Bakanlıklardan nasıl bir yanıt geleceğini şu an kestiremiyoruz” diyerek zammın belirsizliğine de dikkat çekti.

Adana Büyükşehir'den Kent Merkezine "Estetik" Dokunuş! Adana Büyükşehir'den Kent Merkezine "Estetik" Dokunuş!

EKMEK FİYATI NASIL ARTTI

Temmuz 2023’te 200 Gramı 7.50 lira olan ekmek ile o gün için 11 bin 400 lira kazanan asgari ücretli bin 520 ekmek alabiliyordu. 3 Ocak’ta yapılan zamla 8 lira olan ekmekten 17 bin 2 lira alan asgari ücretli 2 bin 125 adet alınıyordu. Gelmesi planlanan zam ile ekmek 10 lira olursa asgari ücretli artık bin 700 ekmek alabilecek.