Adana

Adana Barosundan "Soruşturma  Evresinde Etkin Vekillik ve Müdafilik" Eğitimi

TBB ve Adana Barosu işbirliği ile düzenlenen  "Soruşturma  Evresinde Etkin Vekillik ve Müdafilik" konulu Meslek İçi Eğitim Semineri Adana Adliyesi Konferans Salonu'nda Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız'ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Abone Ol

Seminere; Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Neval Yurtdaş, Av. Nevzat Elçi, Av. Esem Yiğit, TÜRAVAK Denetleme Kurulu Üyesi Av. Sabahattin Gümüş, avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı.

Seminerin takdimini CMK Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi  Av. Neval Yurtdaş yaptı.

Seminerin açılış konuşmasını Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz yaptı.

Av. Gökayaz, “Eğitim seminerinin hazırlanmasında emeği geçen CMK Koordinatörümüze, komisyon başkanımıza ve komisyon yürütme kurulu üyelerimize, sunumlarıyla bizleri aydınlatan Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız'a ve katılım gösteren meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Zorunlu müdafilik sistemi bizim için en önemli konu. CMK, insanların hakka, adalete ulaşması ve bireyin savunma hakkının en iyi temsil edilmesi için ciddi bir sistemdir. Verdiğiniz hizmet maddiyatla ölçülemez” diye konuştu.

Yirmi bir Eylül'de Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin yayımlandığını hatırlatan Av. Gökayaz, “Bu tarifenin yayınlanmasında gerek baro başkanlarının gerek Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve yönetiminin çok büyük katkısı oldu. Özellikle arka planda işin mutfağında bizim de önceki dönem Baro Başkanımız ve Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterimiz Veli Küçük'ün çok büyük katkısı oldu. Bu tarifede devrim niteliğinde bir hüküm geçti. CMK zorunlu müdafilik görevlendirmelerinde beraat veya katılan taraf lehine avukatlık asgari ücret tarifesi oranında hükümle birlikte avukat lehine karar verileceğine dair madde geçti.

Ben buradan hem birlik başkanımıza hem genel sekreterimize hem katkısı olan tüm baro başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük de, birlik çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Daha sonra Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız sunumunda, soruşturma evresinde vekillik-müdafilik, ceza muhakemesinde soruşturma, iddianamenin incelenmesi, kovuşturma, yetkili mercilerin suçu öğrenmesi, ihbar ve şikayetin yapılacağı makamlar, şikayetten vazgeçme, başvurunun kolluğa yapılması, müdafinin yetkileri konularında bilgiler verdi.

Seminerin soru-cevap bölümünün sona ermesinin ardından Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, sunum yapan Prof. Dr. Yıldız’a teşekkür plaketi takdim etti.

Program, sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.