Valiliğik koordinesinde belediyelerin, odaların ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen festivalin öncesinde Adanalı basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Köşger, gerçekleştirdiği konuşmada 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde katılımcıların göz ve damaklarının şenleneceğini belirtti.

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Başlıyor

Konuşmasında Çukurova'nın lezzetlerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyleyen Vali Köşger Adana'nın, Türkiye'nin en zengin, köklü ve güçlü mutfaklarından birisine sahip olduğunu dile getirerek "Festival alanında 20'den fazla kebapçı, börekçi, tatlıcı, şalgamcı ve sokak lezzetleri olacak. Sadece damağımızın değil gözümüz ve gönlümüzün de şenlendiği bir festivali birlikte gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Adana’da gastronomi destinasyonu oluşturulması için festivalde açık oturum düzenleneceğini belirten Vali Köşger, 17-20 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye’nin en renkli ve dikkat çekici organizasyonuna tüm lezzetseverleri davet etti.

Vali Köşger MasterChef Çekimlerine Katıldı Vali Köşger MasterChef Çekimlerine Katıldı

Merkez Park'ta düzenlenecek festivalde Adana mutfağı ve sokak lezzetlerinin tanıtılmasının yanı sıra şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları, tadım etkinlikleri ile ödüllü festival koşusu gibi birçok program gerçekleştirilecek.

Editör: Murat BERHUN