17-20 Nisan tarihlerinde  Adana’da kutlanan Portakal Çiçeği Karnavalı’nda 4 gün boyunca stant çalışmaları yapan TEGV Adana Süleyman Özgentürk Öğrenim birimi yeni gönüllü kahramanlarını aradı. Karnavala gelenlere el broşürü ve vakıf tanıtımını yaptıktan sonra gönüllü olmak isteyen kişilere nasıl gönüllü olunacağı konusunda yönlendirmeler yaparak, bünyesine yeni gönüllüler kattı.

TEGV Adana Ailesini Büyütüyor

Faaliyetlerine son hız devam eden TEGV Adana Süleyman Özgentürk Öğrenim Birimi; 21 Nisan Pazar Günü Anafartalar ilkokulu ile 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladı. Pazar günü 12:30’da Anafartalar İlkokulu’nun bahçesinde yapılan kutlama İstiklal Marşı ile başladı. Çocuk bayramı TEGV Adana’nın 44 gönüllüsü ve Anafartalar İlkokulu’nun 350 öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti. Çocuk bayramı etkinliğinde çocuklar ile  ebru sanatı, sihirli boya,  el yapımı bileklik, yüz boyama ile sanat etkinleri yapıldı. Sanat etkinliklerinin dışında spor parkurları da kuruldu. Çocukların yoğun ilgisi ve gönüllülerin büyük emekleriyle devam eden Çocuk Bayramı saat 14:30’da son buldu.

TEGV Adana Ailesini Büyütüyor

TEGV NELER YAPIYOR?

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta ülkesinin ve dünyanın geleceği için bir eğitim gönüllüsü olarak yola çıkan Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimiyle devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu.

“Mavi Sularda Engelsiz Mutluluk” Projesi Tamamlandı “Mavi Sularda Engelsiz Mutluluk” Projesi Tamamlandı

TEGV Adana Ailesini Büyütüyor

Kurulduğu günden bu yana “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir” diyerek İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içerisinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. TEGV, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile olan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye genelinde, 27 ilde 6 Eğitim Parkı, 42 Öğrenim Birimi ve 24 Ateşböceği Öğrenim Birimi’yle çocuklara çağdaş bir misyon ve vizyonla eğitim desteği vermeye devam ediyor.

TEGV – Adana  ilk olarak 2000 yılında önce Akkapı Öğrenim Birimi olarak,  Akkapı Mahallesi’nde, ardından 2007 yılında TEGV Adana Süleyman Özgentürk Öğrenim birimi olarak Havuzlubahçe mahallesine taşınarak, faaliyetlerine burada sürdürmektedir.