Borçlu Belediyelerin Başkanlarının başında, aday gösterilmedikleri için İYİ Partiye geçen Çukurova Belediyesi eski Başkanı Soner Çetin ile Seyhan Belediyesi eski Başkanı Akif Kemal Akay bulunuyor.

AKAY VE ÇETİN SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN BÜTÇEYİ HOYRATÇA KULLANDI

Seyhan ve Çukurova Belediyelerinin önceki dönem başkanları Çetin ve Akay, sırf seçimi kazanabilmek adına bütçeyi kontrolsüz kullanmış ve bir Başkan “En düşük işçi maaşı 35 Bin TL” derken diğer Başkan “En düşük işçi maaşı 36 bin TL” olarak belirleyerek hesapsız artış yapmıştı.  Gelinen aşamada Seyhan ve Çukurova Belediyelerinin borçları da ortaya çıkmaya başlandı.

ÇELİKCAN KASADA PARA VARKEN, KOCAİSPİR BORÇLA DEVRETTİ

Aynı şekilde önceki Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, sonraki başkan Mehmet Fatih Kocaispir’e kasasında para varken bıraktığı Yüreğir Belediyesinin kasası da eksilerde. Yeni seçilen Başkan Ali Demirçalı borçlu bir belediye devralmış durumda.

Seyhan ve Çukurova’nın 700 Milyon lira civarında borcunun olduğu iddia edilirken Yüreğir’deki borcun ise 1 Milyar lirayı bulduğu tahmin ediliyor.

ADANA’DA 13 BAŞKAN DEĞİŞTİ, MALİ TABLO KAMUOYUYLA PAYLAŞILSIN!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse dışında tüm Başkanlar göreve yeni başladı. Bazı Başkanlar partililerinden görevi devralırken bazı isimler ise farklı partilerden Belediyeyi teslim aldı.

Aynı Ulusal Gazetede "Pişti" Oldular! Siz Olsanız Hangisine Tıklardınız? Aynı Ulusal Gazetede "Pişti" Oldular! Siz Olsanız Hangisine Tıklardınız?

BORÇLAR AÇIKLANSIN

Yeni seçilen tüm Başkanlara çağrımız ise Belediyelerin borç veya alacaklarının kamuoyu ile paylaşılması. Yeni dönemde belediyelerin mevcut mali durumunun ve personel sayısının açıklanması şeffaflık adına önem arz ediyor. Devam eden Başkanların da aynı yolu izlemesi “Hesap Verebilirlik” anlamında takdir edilecek bir davranış olacaktır.