5ocakgazetesi.com - Haber- Fotoğraf: Hakan Toytekin

Adana’da Parkmetreler Zamlandı: 1 Gün 165 TL Oldu Adana’da Parkmetreler Zamlandı: 1 Gün 165 TL Oldu

5 Ocak Gazetesinin Tarihi Vakıflar Sarayı’nın yıkılmasıyla ilgili yaptığı habere, Adana Vakıflar Müdürlüğü’nden yanıt gecikmedi.

ESNAF, HAK MAĞDURİYETİ OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR

Vakıflar Sarayı binası, deprem felaketinden sonra ağır hasarlı yapılar arasında gösterilmiş ve geçtiğimiz yıl Mart ayında yıkımı gerçekleşmişti. Aradan geçen 14 aylık süreç içerisinde yıkılan binanın akıbeti merak konusu oldu. Vakıflar Sarayı esnafı hak mağduriyeti yaşadıklarını, yıkılan binanın yerine iş merkezi yapılarak haklarını iade edilmesini talep etmişti. Haberimiz üzerine Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen suskunluğunu bozdu ve yaşanan süreci 5 Ocak’a anlattı.

BÖLGE MÜDÜRÜ EVSEN: "ADANA’YA YAKIŞIR BİR ESER KAZANDIRICAĞIZ"

Vakıflar Sarayı esnafının hak mağduriyeti yaşadığını iddialarının kesinlikle asılsız olduğunu ifade eden Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, “6 Şubat depremlerinden yaklaşık 1,5 yıl önce Vakıflar Sarayı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından binanın ekonomik ömrü dolmuş gerekçesiyle, projelendirme kapsamında yıkım kararı alındı. Fakat yıkıma başladığımız ertesi gün deprem felaketi yaşadık. Vatandaş, Vakıflar Sarayı’nın depremden dolayı ağır hasar aldığını düşünerek yıkıldığını biliyor, bu kesinlikle yanlış bir bilgi. En kısa sürede yine Vakıflar Sarayı adıyla Adana’ya yakışır bir eser kazandıracağız” diye konuştu.

“DEVLET MÜDAHALE ETMİYOR İMAJI HÂKİM”

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ve Bölge Müdürlüğü’nün Vakıflar Sarayı Binası ile ilgili menfi (negatif) bir tavırlarının olmadığını belirten Metin Evsen, “Adana’da 9 aydır görevdeyim ve mesaimin büyük bölümünü Vakıflar Sarayı’nın yıkım ve yapım sürecine ayırmış durumdayım. Geldiğim günden beri bu durumu valimize, kaymakamımıza, tüm siyasilere arz ettim. Sanki burası deprem yıkılmış, devlet buraya müdahale etmiyor gibi bir imaj hâkim dedim. Ama yıkım işleminde bizi engelleyen konulardan biri, binanın olduğu yerde trafo olması ve bu trafonun buradan taşınması lazımdı. Bu süreç çok uzun sürdü, bu yüzden yıkım işlemi biraz uzadı” şeklinde konuştu.

 Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, yeni ve modern iş merkezinin müjdesini verdi.

“AYLAR ÖNCESİNDEN ESANAFA BİLGİ VERDİK”

Vakıflar Sarayı esnafına 6 ay öncesinden iş yerlerini boşaltılması gerektiğine dair mahkeme kararının çıktığını ve tüm esnafın bu durumdan haberdar olduğunu sözlerine ekleyen Evsen, “Bu bina sonuçta Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait. Orada bulunan her esnafa aylar öncesinden yazılı olarak bildirildi. Sonuçta burada kiracısınız ve tıpkı normal ev sahibi gibi bizler de binanın boşaltılması gerektiğini ifade ettik. Çünkü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından binanın ekonomik ömrü dolmuş gerekçesiyle, projelendirme kapsamında yıkım kararı alındı ve bu kararı bir şekilde uygulamak zorundaydık” ifadesi kullandı.

“DUA VE BEDDUA ARASINDA HİZMET VEREN KURUMUZ”

Vakıflar Sarayı esnafının görüşlerini saygı duyduklarını, fakat ortada bilgi kirliliği olduğunu belirten Bölge Müdürü Metin Evsen, “Sonuçta çarşı göbeğinde büyük bir bina yıkılıyor. Vatandaş tepkilerinde haklı olabilir, lakin bu bina sonuçta yıkılacaktı ve yıkıldı. Bir şekilde bu duruma katlanılacak. Esnaflara bizim müjdemiz, yine aynı yerde, Vakıflar Sarayı ismini muhafaza ederek en kısa zamanda çok güzel bir hizmet binasını Adana’ya kazandıracağız. Biz işimizi büyük bir hassasiyet ve ciddiyetle yapıyoruz. Biz dua ve beddua arasında hizmet veren bir kurumuz. Bizler milletimizin duasına talibiz” diye konuştu.