Portakal Çiçeği Karnavalında Yerli ve Yabancı Turistlerden Büyük Katılım Portakal Çiçeği Karnavalında Yerli ve Yabancı Turistlerden Büyük Katılım

26. Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Gönüllü Anneler Topluluğu’nun Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gururla karşıladığı şampiyonların mutluluğu gözlerinden okundu.
Hayallerini gerçeğe dönüştüren dünya şampiyonu Selin Naz Özcan, 35 ülkenin katıldığı Down Sendromlu sporcuların uluslararası olimpiyat oyunlarında Jimnastik dalında iki alette altın ve dünya birinciliği, iki alette gümüş ve dünya ikinciliği, tasnifte gümüş olmak üzere toplamda 5 madalya kazanarak Türkiye’yi, Adana’yı başarıyla temsil edip dünya şampiyonu oldu. Selin Naz’ın hocası Erkan Sert, sporcusuyla gurur duyduğunu vurguladı.
300 kişinin katıldığı atletizm dalında 4*400’de dünya şampiyonu olan Nilsu Taşkınlar da Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda coşku dolu anları sevenleriyle birlikte yaşadı. Taşkınlar, ayrıca 4*100’de dünya üçüncüsü, 400 metre koşuda dünya dördüncüsü olmayı başardı. Nilsu’nun antrenörü Özkan Güngör de sporcusunun başarısından duyduğu mutluluğu paylaştı.

down
TÜMER, GÖNÜLDEN KUTLADI
Dünya şampiyonlarını karşılayanlar arasında bulunan Öncesi Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise Adana’ya gururu yaşatan sporcularla onur duyduklarını vurguladı. Tümer, “İki milli sporcumuzu da yürekten kutluyorum. Başarılarda payı olan antrenörlerine, ailelerine, gönüllü annelere teşekkür ediyorum. Özel çocuklarımıza gösterilecek ilginin büyük başarıları beraberinde getireceğine şahitlik ettik. Toplumun tüm kesimlerini daha çok duyarlılığa davet ediyorum. Genç sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.